Ders çalışmak çok sıkıcı olduğu söylenir. Sorumluluk hissettiğimiz bir şeyi yapmaya kalkıştığımızda gücümüz yetmeyince doğal olarak sıkılırız biz bunların yapma yöntemlerini keşfettiğimizde ise seviniriz. Bilgisayar derslerine çalışmanın çok güzel yanı var siz ders dinlemiyorsunuz hemen uygulamaya koyulduğunuz için sıkılmıyorsunuz. Bilgisayar bu devirde herkesin bilinmesi gereken bir teknoloji ürünüdür. Eğer sizin mesleğinizin bilgisayar üzerine olmasını istiyorsanız kesinlikle öğrenmeye zaman harcamanız gerekir tabi ki çalışma yöntemlerini öğrenmek size zaman kazandırır. Bilgisayar mesleklerine yazılım uzmanı, sistem mühendisi, web/grafik tasarım daha fazla… örnek verilebilir.
Bu meslekleri seçmeden önce şunlara sahip misiniz?
- Teknoloji sürekli gelişiyor o yüzden yeniliklere açık olmalısınız,
- Bilgisayar bazen hata raporlarıyla insanı delirtiyor araştırma ruhuna sahip olmalısınız ve sabırlı, azimli olmalısınız,
- Masa başında çalışmak size sıkıcı gelmemeli ve gözlerinizde sorunlar olmamalı, sürekli ekran karşısında olacağınızdan sağılığınıza dikkat etmelisiniz
Benim kişiliğim tam bilgisayarcı havası estiriyor hemen başlamak istiyorum
Bu güzel ilk başta kişiliğinize uygun olan mesleği seçmeniz gerekir. Bilgisayar öğrenmeye nereden başlamalı onu öğrendikten sonra uzun bir araştırma yapmanız (siz bilgisayarcısınız ve araştırma sizin doğanızda var) gerekir, hatta tanıdığınız bilgisayarcılara soru sorabilirsiniz. Diyelim ki siz mesleğinizi seçtiniz yazılım uzmanı olmaya karar verdiniz.
Yazılım uzmanı dediğimizde bile iş bitmiyor konular o kadar fazla ki ne yapacağınızı nereden başlayacağınızı şaşırabilirsiniz. Mesela asp.net üzerine web uygulaması geliştirmek istiyorsunuz ve site tasarımını yapmak istiyorsunuz o halde sizin bilmeniz gereken konular şunlar olmalı;
Yazılım: c#, asp.net, mssql (veri tabanı), access, xml, ajax…
Web Tasarım & Grafik: css, html, photoshop, illustrator…
Gördüğünüz gibi web programcısı olmak bile bu kadar dil bilmek gerekir bunlar sabır gerektir ve bu işten zevk almanız gerekir. Siz bilgisayarı çok seviyorsunuz ve bunlar ne ki daha fazlasını bile öğrenecek enerjiye sahipsiniz hemen bunları nasıl öğreneceğinizi merak ettiniz.
Dünyada en pahalı şey öğrenmektir. Biz öğrenmek için hemen maliyetleri ve bize getirecek gelirleri göz önüne alalım. En ucuzu internetten öğrenmektir ilk başta internetteki kaynakların bir listesini çıkartmalıyız sonra arkadaşınız varsa başını şişirebilirsiniz. Eğer siz kitaplardan anlarım diyorsanız bilgisayar kitaplarını almalısınız. Bu süreçlerden sonra öğrenmekte zorluk çekiyorsanız ya da hızlı bir şekilde öğrenmek istiyorum derseniz bilgisayar kursları iyi gelir. Kursa gitmeden önce eğitim kalitesi, ücretleri iyice araştırınız ve sizin için en iyisini seçiniz.
S.a
Ben bilgisayar mühendisi olarak size tavsiyede bulunmak istiyorum.Ögrenmek için kitap kurs vs bunlar çok işe yaramaz önemli olan bilgisayarın başından kalkmamanız.Devamlı kurcalayıp uygulamalar geliştirmeniz.Onları geliştirirken sizde kendinizin geliştiğini göreceksiniz:)
Saygılar İlknur Dİnç
ben düz lise çıkışlıyım ve bilgisayar programcılıgı okuyorum 1. sınıf bitti yazı kendimi daha fazla geliştirmek istiyrum ve nerden başlıyacagımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkurler
Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum.İkinci sınıfa geçtim.Ama program yazma konusunda hiç iyi değilim.Şu ana kadar sadece c öğrendik ve bu sene c# öğrenicez. 1 sene geçmesine rağmen c de iyi olamamam beni endişelendiriyor.Tamam sürekli bununla uğraşıp geliştirebileceğimi söylüyorlar ama yazdığım programdaki hataları bir bilene soramadıktan sonra çok fazla gelişme kaydedemiyorum.Okuldaki hocalarımıza ulaşmak da o kadar kolay olmuyor ne yazık ki.Lisedeki gibi yanına gidip her sorumu soramıyorum.Bu konuda nasıl geliştirebilirim kendimi,eğer tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim.
Teşekkürler..
@yağmur
yazılım uzmanı olacağım dersen maalesef çok zor bir yol seni bekliyor. İlk başlarda insan çok zorlanıyor hatta bazen bırakacağım diyebilirsin ama öğrenmeye devam ettiğinde kod yazmanın verdiği haz o kadar güzel ki yaşaman gerek :)
Yazılım işinden zevk almak için öncelikle merak, daha sonra sabır ve azim gerekiyor… @Yağmur önemli bir konuya değinmiş.. yazdığımız programdaki hataları anlayabilmek için ingilizce bilmek şart.. en azından hatayı türkçeye çevirebilirsiniz.. Bir de sık yapılan kod hataları vardır.
–Cannot implicitly convert type ‘int’ to ‘string’(int türünde bir sayıyı string türüne kapalı dönüşümle dönüştüremezsiniz.)–gibi.. Burada cannot, implicitly gibi kelimelerle sık sık karşılaşırız.. Bunun gibi sık rastlanan kelimeleri ezberlemeya çalışabilirsiniz…
arkadaslar bnm paket programdan ödevim var yardım olursanız sevinirim